2012. február 26., vasárnap

Képes György (szerk.) - Az abszolút monarchia - Jelenlegi ára: 2 125 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
411630
Képes György (szerk. )
Az abszolút monarchia
A kötet két előadás (Sashalmi Endre: Az abszolutizmus: az abszolút monarchia elmélete; Képes György: A dán példa. Az abszolutizmus az elmélettől a gyakorlatig) szerkesztett, bővített változata mellett Hahner Péter, Kisteleki Károly, Mezey Barna és Stipta István tanulmányait tartalmazza. Sashalmi Endre az abszolút uralkodói hatalom eszmetörténeti hátterével és ikonográfiájával, szimbólumrendszerével foglalkozik. Az ő írását követi Kisteleki Károlyé, aki római jogi, kánonjogi, egyetemes jogtörténeti és filozófiatörténeti megközelítésből vizsgálja az abszolút monarchia elméletét. Stipta István a német történettudomány és joghistória kutatási eredményeinek tükrében az abszolút monarchiával mint kormányzati rendszerrel foglalkozik, és annak alkotmánytörténeti aspektusait tárja elénk. Hahner Péter a legújabb francia történettudomány megállapításait ismerteti, és óvatosságra int bennünket az általánosító fogalomhasználattal kapcsolatban. A kötetet Képes György és Mezey Barna tanulmányai zárják. Képes György az abszolutizmus egyik legtökéletesebb gyakorlati megvalósítását, a közel két évszázadig működő dán (-norvég) abszolutista monarchiát mutatja be, annak elméleti megalapozásától a modern közigazgatás rendezőelveinek megfelelő kormányzat kiépüléséig és a jogegységesítés terén elért eredményekig. Mezey Barna pedig arra a számunkra különösen izgalmas kérdésre keresi a választ, hogy miként hatott az abszolutizmus teóriája és kormányzati rendszere Közép-Európában, hogyan viszonyult ezekhez az újszerű megoldásokhoz a Habsburg-uralom alatti Magyarország, ahol a rendiség és a rendi korszakból fennmaradt, uralkodói hatalmat korlátozó intézmények védelme a nemzeti függetlenség iránti igénnyel kapcsolódott össze.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 2 125 Ft

Az aukció vége: 2012-03-01 13:17
. Képes György (szerk.) - Az abszolút monarchia - Jelenlegi ára: 2 125 Ft